A tengeri csillagok megmentője - The Star Thrower

Egyszer egy férfi a tengerparton sétált, amikor észrevette, hogy egy fiú valamit felszed a földről és lágyan bedobja az óceánba. Amikor odaért hozzá, megszólította a fiút: - Mit csinálsz?  - Visszaengedem a tengeri csillagokat az óceánba. Vonul vissza a dagály, és ha nem dobom vissza őket, elpusztulnak - válaszolta a fiú. - Fiam - szólt a férfi - nem látod, hogy milyen hosszú a tengerpart és a tengeri csillagok százai rekedtek kinn. Nem sokat tehetsz! A fiú illedelmesen végighallgatta, aztán lehajolt, felvette a következőt és visszadobta a hullámokba. Majd mosolyogva a férfihez fordult: - De ezért az egyért máris sokat tettem!

Ezt az interneten népszerű történetet Loren Eiseley írta 1979-ben. A történet modern népmesévé lett, váltakozó szereplőkkel, de változatlan mondanivalóval: ahol lehet, tegyük szebbé-jobbá egymás életét...

Hirdetés
Olimpiq StemXCell Sugar Level őssejtfokozó étrendkiegészítő cukorbetegségre

A bejegyzés trackback címe:

https://lasscsodat.blog.hu/api/trackback/id/tr32733154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mammka 2010.06.30. 17:18:29

Köszönöm ezt a történetet!!!!Remélem nem haragszol,hogy a blogomban közzétettem Rád hivatkozva?!
süti beállítások módosítása