Patch Adams

Patch Adams-t a hasonló című 1998-as Robin Williams főszereplésével készült filmből ismerhettük meg. A Port.hu ismertetője a filmről: "A kórház csendes, steril, komor falai közé hirtelen egy hatalmas cipőjű bohóc ront be, óriási vörös orral az ajtón és végiglépdel a folyosón... Betegek vigyázat, a nevetés ragályos! Íme, Patch Adams (az Oscar-díjas Robin Williams), a doktor, aki nem úgy néz, tesz vagy gondolkozik, mint azok a dokik, akiket eddig ismertél. Mert Patch szerint a humor a legjobb gyógyszer, és hajlandó szinte mindent megtenni, hogy megnevettesse betegeit - még akkor is, ha ezzel a karrierjét kockáztatja. Az igaz történet alapján készült Patch Adams a hasfalrengető humort egy felemelő történettel kombinálja, mely túlmutat a hagyományos vígjátéki kereteken."

Az igazi Patch Adams (eredeti nevén Hunter Campbell Adams) 1945-ben született amerikai orvos, aki a betegek lelki gondozását ilyen formában is felvállaló forradalmár, a bohódoktor mozgalom szülőatyja, aki minden évben egy nemzetközi önkéntes csapattal látogat el különböző helyekre a világon, hogy örömet szerezzenek árváknak, betegeknek és más rászorulóknak. Az aktuális programokra itt lehet jelentkezni.

Patch Adams fáradhatatlanul harcol a béke, az igazságosság és a valódi gondoskodás ügyéért, az egészségügyi rendszer megváltoztatásáért.

A Gesundheit! Intézet létrehozója,  egy új egészségügyi modellé, ahol mindenféle gyógyító művészetet szívesen fogadnak, ahol a betegeket barátként kezelik, ahol az egészségügyi szolgáltatás díjmentes, a betegek ottlétét a bizalom, a vidámság és a szeretet hatja át. 12 év alatt 15.000 beteget kezeltek ebben az intézetben, mely anyagi támogatásért küzd.

Az alábbi, rendkívül megrázó videó Afganisztánban készült, a bohóc-csapat kabuli kórházi látogatását mutatja be:

 

süti beállítások módosítása